FAQ

Hoe ga je te werk?

A.Mijn stijl is heel spontaan. Jullie laten poseren is echt niet mijn ding. We maken ergens een wandeling op een mooi plekje en de rest komt vanzelf. Ik geef jullie aanzetten om in een bepaalde pose te zitten of te staan en dan laat ik jullie gewoon jullie zelf zijn.

Op welke locaties gaan de shoots door?

A.De fotoshoots gaan meestal door in mijn buurt, in en rond de Vlaamse Ardennen. Ik sta zeker open voor nieuwe locaties en ben altijd benieuwd welke plekjes voor jullie een meerwaarde bieden. Er komen wel vervoerskosten bij als het buiten de straal van 20 km van mijn woonplaats is. (Vanaf dan is het €0,35 per km, heen en terug)

Wat moeten we aandoen?

A.Eerst en vooral vind ik het heel belangrijk dat jullie iets aandoen waar jullie zich opperbest in voelen!
Als je maar jezelf bent, dan ben je de mooiste versie van jezelf. Wat draag je best niet? Felle kleuren zoals blauw, groen of felroze. Deze reflecteren op de huid en zijn niet zo mooi op beeld. Mijn advies: ga voor zachte, neutrale en warme tinten. Zoals okergeel, crème, wit, beige, terra cotta, bruin, aardetinten,... Voor de man een eenvoudige jeansbroek of beige chinobroek met een T-shirt. Het is belangrijk dat jullie samen mooi matchen en 1 geheel vormen maar draag vooral niet allemaal hetzelfde.

Wanneer worden de foto's geleverd en hoe?

A.De foto's krijgen jullie max. 3 weken na de shoot na betaling. De levertermijn kan afwijken bij persoonlijke, uitzonderlijke omstandigheden. Als dit voorvalt worden jullie tijdig op de hoogte gebracht.
De volledige galerij krijgen jullie via mail.

Hoeveel foto's mogen we ontvangen?

A.Sowieso voorzie ik per shoot min. 30 foto's. Met mijn foto's wil ik graag 1 mooi verhaal vertellen, dus soms zijn dat er wat meer. Het aantal is afhankelijk van verschillende variabelen.

Om hoe laat gaat de shoot meestal door?

A.Dit wordt bepaald na overleg wat voor jullie het beste lijkt. Mijn favoriete uur is ongetwijfeld het gouden uur. Dat begint 's morgens ongeveer een uur voor de zon opkomt en 's avonds een uur voordat de zon ondergaat.

Hoe lang duurt zo een shoot?

A.Afhankelijk van welke soort shoot. Minimum mag je rekenen op een uur shoot. Bij een familieshoot is dat soms 1,5 uur. Afhankelijk hoe snel de kinderen op hun gemak zijn.

Wat bij slecht weer?

A.Het weer is iets waar niemand jammer genoeg een glazen bol voor heeft. Ik hou tot de dag voor de shoot het weerbericht nauwlettend in de gaten. Als het heel hard regent, stormt of gewoon niet aangenaam is om foto's te nemen, dan kijken we voor een andere datum.

Krijgen wij RAW-bestanden? (onbewerkte foto's)

A.Nee, ik lever enkel bewerkte beelden af. De bewerking is een deel van mijn fotografiestijl. Ik ben er dan ook van overtuigd dat jullie mij kiezen omwille van de tinten, kleuren,... die ik gebruik. Het is dan ook ten zeerste verboden om een eigen filter over mijn foto's te plaatsen. Dan ga ik vriendelijk vragen om deze foto's van het web te verwijderen.

Wanneer plannen we best een zwangerschapshoot?

A.Een zwangerschapshoot wordt rond 30-32 weken best al ingepland.

Privacy

Bij het boeken van de fotoshoot ga je er automatisch mee akkoord dat ik jouw foto's mag delen op mijn website, facebook en/of instagram. Heb je liever niet dat de foto's worden gedeeld omwille van jouw privacy? Geen probleem. Geef het even aan bij het boeken van de shoot.